akedemik bir araştırma

Aslına bakarsak çay çok eşsiz bir içecek bence. Yani o kadar basit ki aslında.. ama bir o kadar da sempatik bir o kadar da albenisi var (senin bahanen ne?! eahsufhsaf xD).

Bir de şey var tabii ki, çayın o mistik tadını, gizemli havasını tamamen sindirmek var. Bu olayın tam olarak nasıl ve ne zaman gerçekleşebileceğini araştıran isveçli bilim adamları şöyle bir açıklamada bulunmuş;

Yaptığımız araştırmalar sonucu çayın bir kez daha über bir içecek olduğuna karar verdik, gerçi bu bilinen bir şeydi ama olsun. Yine yaptığımız araştırmalar sonucu çayın özellikle -güneşin konumu, havanın sıcaklığı ve insanın fizyolojik durumu göz önüne alındığında- akşam yemeklerinden sonra içilmesinin kişilerde bıraktığı etki günün hiçbir diliminde bu kadar hoş olmamıştır. Lafı fazla uzatmaya gerek yok, akşam yemeklerinden sonra çay içerseniz siz kazanırsınız, bizden söylemesi...

İşte böyle sevgili çayseverler, akedemik araştırmalar söylüyor bunu -bi taraflarımdan uydurucak halim yok zaten- hem de isveçli bilim adamlarının akedemik araştırmaları.. Çay içelim, her zaman içelim ama akşam yemeklerinden sonra daha bir güzel içelim, içelim güzelleşelim (hmnn).

Neyse nadide bir paatos şarkısı ile bitirelim yazıyı,


2 yorum:

  1. Bariz ders arasında yemekhanede yemek yiyip, fakülte kantinine geri dönüp, üstüne birde öğleden sonraki ilk dersi asıp, çay sigara yaptığın zamanda en güzel gider de çay, hadi şimdi burda kırıcı olmayayım.

    YanıtlaSil
  2. Arada, şarkı sabahın köründe geceden kalma bir şekilde makale yetiştirmeye çalışırken pek güzel gidiyormuş.

    YanıtlaSil