çay partisi

Olaya giriş niteliği taşıyan süper bir yazıdan sonra, çaylarımızı yudumlarken -yazar kişisi burada fondip yapanlara dokunduruyor evet- güzel güzel dinleyebileceğimiz bir grubu tanıtmak istiyorum ben.

Grubun adı The Tea Party ki "tea" ingilizcede ciddi ciddi "çay" anlamına gelmekte. Neyse, efendim The Tea Party 1990 yılında Kanada'da kurulmuş, 2005 yılında ise dağılmıştır. Nerede dağıldıklarını bulamadım kusura bakmayın. Grubun yaptığı müziği yaftalayacak olursak ; Hard Rock, World Music, Blues, Progressive Rock ve Industrial Rock türlerini kullanabiliriz sanırım ki wikipedia da aynen böyle demiş.



Aslında dönem dönem değişik konseplere yönelmiş The Tea Party, bunda da -vokal, gitar- Jeff Martin'in büyük etkisi var. Lakin şöyle genel olarak bakarsak grubun doğu kültürlerinden deli gibi etkilendiğini söyleyebiliriz. Hah adamların Kapalı Çarşıyı gördükten sonra The Bazaar adlı bir parça yapıp klibini de İstanbul'da çektiklerini hatırlatmakta da yarar var.

The Tea Party'nin yaklaşık sekiz (rakamla 8) adet albümü var fakat yeni başlayacak çayseverler (içmeyin artık şu nescafeleri, bakın zararlı onlar!) The Edges Of Twilight ile başlayıp hemen ardından Alhambra'yı dinleyerek çok çok güzel ortamlara doğru yol alabilirler.

-Bu yazıda altı kez Tea, yedi kez de Çay kelimesi kullanılmıştır. Mütemadiyen Çay içiniz, çay güzeldir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder